Gerry van der List Premium Corner

Het inspirerende voorbeeld van de Oranjevrouwen

09 juli 2019Leestijd: 3 minuten

De datum van de finale beloofde al weinig goeds, schrijft Gerry van der List. Nederlandse voetbalkenners associëren 7 juli met de moeder aller neder­lagen, met die zwarte zondag in 1974 waarop een magistraal nationaal elftal er toch in tuinde en door die vreselijke Duitsers van een verdiende wereldtitel werd afgehouden. En ja, op dezelfde datum delfden de vaderlandse vrouwen 45 jaar later het onderspit in Lyon. De Verenigde Staten bleken, zoals te verwachten viel, iets te sterk in de WK-finale.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.