Robbert de Witt Premium Corner

Trump gekapitteld om Syrië, maar Den Haag verschuilt zich

03 juli 2019Leestijd: 3 minuten

Het was precies wat Donald Trump had beloofd tijdens zijn verkiezingscampagne. Maar toen de Amerikaanse president afgelopen december aankondigde dat hij alle Amerikaanse militairen ging terughalen uit Syrië omdat IS was verslagen, waren zijn Europese bondgenoten in de strijd tegen het kalifaat verontwaardigd. En kwamen de verwijten, ook uit Nederland. Het Amerikaanse vertrek zou tot chaos leiden, schrijft Robbert de Witt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.