Gerlof Leistra Premium Corner

Minister Dekker blaast ‘ontsnapping’ van patiënt in Den Dolder op

07 juni 2019Leestijd: 2 minuten

De reactie van minister Sander Dekker (VVD) voor Rechtsbescherming op de recente ‘ontsnapping’ van een ‘levensgevaarlijke’ patiënt uit de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Den Dolder getuigt van weinig inzicht in de dagelijkse praktijk. Door de kliniek de komende drie maanden onder strikt toezicht te stellen, lost Dekker de problemen niet op en maakt hij zichzelf politiek kwetsbaar, schrijft Gerlof Leistra.

Toen een 43-jarige patiënt vorige week zaterdag niet terugkeerde van een uurtje onbegeleid verlof, meldde de Forensisch Psychiatrische Afdeling dat volgens afspraak meteen aan de politie en werd een zoekactie gestart. De behandelaren schatten het risico van de man voor zijn omgeving als laag in. Zijn moeder liet via de media echter weten dat hij zonder medicijnen ‘levensgevaarlijk’ is. De politie sloeg alarm en maakte zijn foto openbaar.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.