Premium Lock Minister Dekker blaast ‘ontsnapping’ van patiënt in Den Dolder op

07 juni 2019Leestijd: 2 minuten
Minister Sander Dekker. Foto: ANP.

De reactie van minister Sander Dekker (VVD) voor Rechtsbescherming op de recente ‘ontsnapping’ van een ‘levensgevaarlijke’ patiënt uit de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Den Dolder getuigt van weinig inzicht in de dagelijkse praktijk. Door de kliniek de komende drie maanden onder strikt toezicht te stellen, lost Dekker de problemen niet op en maakt hij zichzelf politiek kwetsbaar, schrijft Gerlof Leistra.

Toen een 43-jarige patiënt vorige week zaterdag niet terugkeerde van een uurtje onbegeleid verlof, meldde de Forensisch Psychiatrische Afdeling dat volgens afspraak meteen aan de politie en werd een zoekactie gestart. De behandelaren schatten het risico van de man voor zijn omgeving als laag in. Zijn moeder liet via de media echter weten dat hij zonder medicijnen ‘levensgevaarlijk’ is. De politie sloeg alarm en maakte zijn foto openbaar.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw