Eric Vrijsen Premium Corner

Vertrek van Buma is aderlating voor coalitie

17 mei 2019

De ‘voordracht’ van Sybrand Buma (53) door de gemeenteraad van Leeuwarden liet donderdagavond nog lang op zich wachten. Het zou toch wel doorgaan? Pas na negen uur kwam de mededeling dat de CDA-leider inderdaad de nieuwe burgemeester van Leeuwarden wordt. Mooi voor Buma, riskant voor de coalitie. En de gevolgen voor het CDA zijn onzeker, schrijft Eric Vrijsen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.