Robbert de Witt Premium Corner

Iran: Trump zit goed, Europa zit fout

06 november 2018Leestijd: 2 minuten

Trump zit op het juiste spoor met zijn sancties tegen Iran, schrijft Robbert de Witt. Europa staat aan de verkeerde kant door een oogje dicht te knijpen terwijl Teheran terreur sponsort.

Nergens is de breuk tussen de Verenigde Staten en Europa zo zichtbaar als in de kwestie-Iran. Donald Trump heeft sinds maandag weer sancties ingesteld tegen Teheran. Want, zo vindt de Amerikaanse president, het regime in Teheran sponsort terrorisme. En de deal die Europa, Rusland, China en Amerika in 2015 met Iran sloten om te voorkomen dat de Islamitische Republiek atoomwapens in handen krijgt, was ‘de slechtste deal ooit’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.