Gerry van der List Premium Corner

Kerkasiel: hoe linkse dominees de rechtsstaat ondermijnen

30 oktober 2018

Wie het Nederlands Dagblad of het Reformatorisch Dagblad weleens onder ogen krijgt, weet dat ze echt bestaan: behoudende dominees en theologen. Deze christenen koesteren – heel ouderwets – een rotsvast geloof in het bestaan van God en menen te weten dat de Heer hun herder is. Ze komen op voor de rechten van het ongeboren kind, kritiseren euthanasiepraktijken en waarschuwen voor de groeiende invloed van valse religies als de islam.

In het publieke debat wordt deze orthodoxe stem zelden gehoord. Als een predikant of theoloog in de media verschijnt met een politieke boodschap, lijkt bijna altijd een vertegenwoordiger van GroenLinks aan het woord. Het gaat dan over het belang van duurzaamheid, de schaduwzijden van de vrije ondernemingsgewijze productie, de zonzijden van de islam of de wenselijkheid van het omhelzen van zo veel mogelijk asielzoekers.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.