Premium Lock Kerkasiel: hoe linkse dominees de rechtsstaat ondermijnen

30 oktober 2018Leestijd: 3 minuten
Dominee Theo Hettema en Hayarpi Tamrazyan in het buurt- en kerkhuis Bethel. Foto: ANP.

Wie het Nederlands Dagblad of het Reformatorisch Dagblad weleens onder ogen krijgt, weet dat ze echt bestaan: behoudende dominees en theologen. Deze christenen koesteren – heel ouderwets – een rotsvast geloof in het bestaan van God en menen te weten dat de Heer hun herder is. Ze komen op voor de rechten van het ongeboren kind, kritiseren euthanasiepraktijken en waarschuwen voor de groeiende invloed van valse religies als de islam.

In het publieke debat wordt deze orthodoxe stem zelden gehoord. Als een predikant of theoloog in de media verschijnt met een politieke boodschap, lijkt bijna altijd een vertegenwoordiger van GroenLinks aan het woord. Het gaat dan over het belang van duurzaamheid, de schaduwzijden van de vrije ondernemingsgewijze productie, de zonzijden van de islam of de wenselijkheid van het omhelzen van zo veel mogelijk asielzoekers.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw