Gerlof Leistra Premium Corner

Verplicht afstaan DNA door alle burgers gaat te ver

23 augustus 2018Leestijd: 2 minuten

Dat de DNA-match in de zaak-Nicky Verstappen aanleiding is voor een discussie over de invoering van verplichte deelname aan een verwantschapsonderzoek, is begrijpelijk. Maar het pleidooi van minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus (CDA) stuit op juridische bezwaren. Een te omvangrijke DNA-databank kan bovendien contraproductief werken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.