Gerlof Leistra Premium Corner

Zonder bekentenis is er te weinig bewijs voor Brechs veroordeling

27 augustus 2018Leestijd: 2 minuten

De klopjacht met behulp van burgers en media naar de verdachte van de dood van Nicky Verstappen in 1998 leek een wanhoopsdaad, maar is verrassend snel geslaagd. De 55-jarige Jos Brech is afgelopen weekeinde aangehouden in Spanje. Zonder een bekentenis is er echter onvoldoende bewijs voor een veroordeling.

Een DNA-match is het begin van een misdaadonderzoek. Voor de speurneuzen in witte jassen van het Nederlands Forensisch Instituut is dat een ijzeren wet. Een volledige overeenkomst tussen twee DNA-profielen is niet genoeg voor een veroordeling. Het gaat om het grotere verhaal.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.