Premium Lock Nationale DNA-data-bank is geen goed idee

28 augustus 2018Leestijd: 2 minuten
2018: groot DNA-onderzoek in de zaak-Nicky Verstappen

Het waren mooie dagen voor Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever kreeg afgelopen week uitvoerig – en terecht – lof toegezwaaid voor zijn jarenlange hulp aan de ouders van Nicky Verstappen na een doorbraak in het onderzoek naar de dood van hun zoon. Een DNA-match wees de weg naar een belangrijke verdachte.

Zijn optredens in de media benutte De Vries mede om een stokpaardje te berijden. Hij brak weer eens een lans voor de invoering van een nationale DNA-databank. Als de overheid had beschikt over de DNA-gegevens van alle Nederlanders, had de familie Verstappen niet twintig jaar lang in onzekerheid hoeven verkeren over wat er in 1998 is gebeurd. Ook de moord op Marianne Vaatstra zou veel eerder zijn opgelost, en de identificatie van de slachtoffers van de ramp met de MH17 had aanzienlijk minder moeite gekost.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw