Gerry van der List Premium Corner

Nationale DNA-data-bank is geen goed idee

28 augustus 2018Leestijd: 2 minuten

Het waren mooie dagen voor Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever kreeg afgelopen week uitvoerig – en terecht – lof toegezwaaid voor zijn jarenlange hulp aan de ouders van Nicky Verstappen na een doorbraak in het onderzoek naar de dood van hun zoon. Een DNA-match wees de weg naar een belangrijke verdachte.

Zijn optredens in de media benutte De Vries mede om een stokpaardje te berijden. Hij brak weer eens een lans voor de invoering van een nationale DNA-databank. Als de overheid had beschikt over de DNA-gegevens van alle Nederlanders, had de familie Verstappen niet twintig jaar lang in onzekerheid hoeven verkeren over wat er in 1998 is gebeurd. Ook de moord op Marianne Vaatstra zou veel eerder zijn opgelost, en de identificatie van de slachtoffers van de ramp met de MH17 had aanzienlijk minder moeite gekost.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.