Premium Lock De grote mond van de geesteswetenschappen

06 augustus 2018Leestijd: 3 minuten
Het Filosofisch Kwintet - 29 juli 2018

De publieke omroep lijkt niet erg ontvankelijk voor kritiek. Zo wordt er al lang luid geklaagd, onder anderen door de vorige staatssecretaris voor media, over de vertoning van Ranking the Stars. Voor dit programma giet BNNVARA min of meer bekende Nederlanders vol alcohol in de hoop en verwachting dat ze elkaar, onder aanmoediging van lolbroek Paul de Leeuw, gaan schofferen. Voor dit platte amusement kan de publieke omroep nooit zijn bedoeld. Toch is het nu weer elke zondagavond te zien.

Gelukkig zorgde omroep Human afgelopen maand ’s zondags op NPO 1 voor enige verdieping. Althans, dat was de bedoeling van het op de plaats van het erg lang vakantie vierende Buitenhof uitgezonden praatprogramma Het Filosofisch Kwintet. Aan vaderlandse filosofen is blijkbaar gebrek, want naast presentatrice Clairy Polak zat wekelijks Philipp Blom. De Duitser spreekt niet vlekkeloos Nederlands, maar maakt wel een heel intellectuele indruk door termen als ‘narratief’ te gebruiken en af en toe Georg Wilhelm Friedrich Hegel te citeren. In de uitzending over het klimaat begon hij met zich te verontschuldigen omdat hij voor elke uitzending uit Wenen werd ingevlogen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw