Gerry van der List Premium Corner

De grote mond van de geesteswetenschappen

06 augustus 2018

De publieke omroep lijkt niet erg ontvankelijk voor kritiek. Zo wordt er al lang luid geklaagd, onder anderen door de vorige staatssecretaris voor media, over de vertoning van Ranking the Stars. Voor dit programma giet BNNVARA min of meer bekende Nederlanders vol alcohol in de hoop en verwachting dat ze elkaar, onder aanmoediging van lolbroek Paul de Leeuw, gaan schofferen. Voor dit platte amusement kan de publieke omroep nooit zijn bedoeld. Toch is het nu weer elke zondagavond te zien.

Gelukkig zorgde omroep Human afgelopen maand ’s zondags op NPO 1 voor enige verdieping. Althans, dat was de bedoeling van het op de plaats van het erg lang vakantie vierende Buitenhof uitgezonden praatprogramma Het Filosofisch Kwintet. Aan vaderlandse filosofen is blijkbaar gebrek, want naast presentatrice Clairy Polak zat wekelijks Philipp Blom. De Duitser spreekt niet vlekkeloos Nederlands, maar maakt wel een heel intellectuele indruk door termen als ‘narratief’ te gebruiken en af en toe Georg Wilhelm Friedrich Hegel te citeren. In de uitzending over het klimaat begon hij met zich te verontschuldigen omdat hij voor elke uitzending uit Wenen werd ingevlogen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.