Gerlof Leistra Premium Corner

Ophef over relatie tussen topmagistraten vergt geen uitstel: optreden, minister!

09 juni 2018Leestijd: 2 minuten

De liefdesaffaire tussen een voormalig procureur-generaal en een hoofdofficier van justitie brengt het Openbaar Ministerie (OM) in verlegenheid. Minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) van Justitie en Veiligheid stelde een onderzoekscommissie in, maar die heeft tijd nodig. Die is er niet. Alleen al de schijn van gesjoemel en belangenverstrengeling is dodelijk voor het OM.

De onthulling door NRC Handelsblad  van de liefdesrelatie tussen procureur-generaal Marc van Nimwegen en hoofdofficier van Justitie Marianne Bloos van het Functioneel Parket was gênant, maar de affaire was volgens het OM niet van invloed op hun functioneren. Daarmee leek het louter roddel en achterklap.

Ongemakkelijke vragen

Toch zijn er ongemakkelijke vragen. Wie betaalde de hotelkamer waar de twee elkaar zagen? Hoe verantwoordden ze hun afwezigheid onder werktijd? En maakten ze inderdaad beiden gebruik van hun dienstauto om zich bij het hotel te laten afzetten en lieten ze hun chauffeurs wachten? In dat geval maakten beide magistraten misbruik van hun positie en is er maar één reactie: ontslag.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.