Rik Kuethe Premium Corner

G7-echec in Quebec is nuttige les voor Europa

11 juni 2018Leestijd: 2 minuten

Gezien het gemak waarmee Trump voorbijgaat aan oude bondgenootschappen, lijkt het onvermijdelijk dat Europa zich niet langer verschuilt achter de brede Amerikaanse schouders.

Het optreden van de Amerikaanse president Donald Trump het afgelopen weekeinde tijdens de bijeenkomst van de G7 (voorheen de zeven meest geïndustrialiseerde landen ter wereld) in Quebec, Canada, verliep geheel volgens de wet van Murphy: alles wat voor Europa fout kon gaan, ging fout.

AmericanDreamersMeld je hier gratis aan voor de Amerika Update, de wekelijkse nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen over de Verenigde Staten. Elke vrijdag in je mailbox.

Trump schoffeerde

Trumps suggestie om Rusland weer bij het overleg te betrekken, niet eens zo gek op zichzelf, werd onvoorbereid uit de losse pols gedaan en vond daarom geen enkele bijval. Trump schoffeerde gastheer Justin Trudeau. Na er aanvankelijk mee te hebben ingestemd, trok Trump vanuit het vliegtuig op weg naar Singapore zijn akkoord met het slotcommuniqué weer in.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.