Arthur van Leeuwen Premium Corner

Dubbele ring Amsterdam prima plan, maar nu de praktijk

16 maart 2018

Scheiding van regionaal en nationaal verkeer op de snelweg, daarmee wil minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur de Randstad bereikbaar houden. Een prima idee, maar de crux zit ‘m in de uitvoering en het geld.

Iedereen die tot tien jaar geleden weleens bij Eindhoven in de file vastliep weet het: sinds de binnenring van de doorgaande A2 is gescheiden, rijd je zo door. Datzelfde idee heeft minister Van Nieuwenhuizen nu voor Amsterdam: een dubbele ring, zodat de lokale treuzelaar de doorgaande automobilist niet in de weg rijdt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.