Robbert de Witt Premium Corner

Miljarden voor Palestijnen houden ellende in stand

26 januari 2018Leestijd: 2 minuten

Nederlandse cheques ogen sympathiek, maar helpen geenszins. De afgelopen 22 jaar ontvingen de Palestijnen zeker 33 miljard euro aan hulpgeld. Dat enorme bedrag ging naar slechts 5 miljoen Palestijnen. Nederland is een gulle gever: in 2015 gaf Den Haag bijvoorbeeld iets meer dan 20 miljoen euro. Maar geen land is zo vrijgevig als de Verenigde Staten: Washington zou dit jaar omgerekend ongeveer 105 miljoen euro overmaken naar Ramallah.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.