Arend Jan Boekestijn Premium Corner

Roekeloze kroonprins Saudi-Arabië neemt enorme gok

13 november 2017Leestijd: 3 minuten

Hoe kan een leider zijn machtspositie versterken? Een eerste vereiste is een succesvol binnenlands beleid dat de economische machtsbasis van het land veiligstelt. Daarnaast een succesvol buitenlands beleid dat nationale belangen behartigt. Verder is het van belang om je rivalen eronder te houden. Op deze drie vereisten scoort de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman met zijn buitenlands beleid het laagst.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.