Arend Jan Boekestijn Premium Corner

De Catalaanse vlaag van verstandsverbijstering

25 september 2017Leestijd: 3 minuten

Hoe is het mogelijk dat de Catalaanse regioregering zich van Spanje wil afscheiden? Beseft zij dan niet dat een afgescheiden Catalonië geen onderdeel meer zal uitmaken van de interne markt van de Europese Unie (EU)? Snapt zij niet dat de Catalaanse banken zich na de afscheiding naar Madrid zullen verplaatsen? Begrijpt zij niet dat werkloosheid en misère in Catalonië om zich heen zullen grijpen?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,60 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.