Gertjan van Schoonhoven Premium Corner

Gerommel met statistieken: is integratie verbeterd?

26 april 2017Leestijd: 3 minuten

In een tijd dat het vooral gaat over ‘nepnieuws’ en ‘alternatieve feiten’, doen ze bijna ouderwets aan: al die kale statistieken en data over vijftig jaar Nederland (zie: Meer welvaart en keuzes: een halve eeuw in cijfers). Nederland was in 1967, het jaar dat koning Willem-Alexander op 27 april werd geboren, een heel ander land dan het Nederland van nu, ook al gaat de zon nog steeds onder in de Noordzee.

Dat Nederland een heel ander land werd, is geen kwestie van gevoel. Het is domweg een gegeven dat zich simpel laat vaststellen met de schat aan feiten die bijvoorbeeld het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verzamelt, volgens de wettelijke taak die het eind negentiende eeuw kreeg.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.