Premium Lock Gerommel met statistieken: is integratie verbeterd?

26 april 2017Leestijd: 3 minuten
Foto: ANP

In een tijd dat het vooral gaat over ‘nepnieuws’ en ‘alternatieve feiten’, doen ze bijna ouderwets aan: al die kale statistieken en data over vijftig jaar Nederland (zie: Meer welvaart en keuzes: een halve eeuw in cijfers). Nederland was in 1967, het jaar dat koning Willem-Alexander op 27 april werd geboren, een heel ander land dan het Nederland van nu, ook al gaat de zon nog steeds onder in de Noordzee.

Dat Nederland een heel ander land werd, is geen kwestie van gevoel. Het is domweg een gegeven dat zich simpel laat vaststellen met de schat aan feiten die bijvoorbeeld het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verzamelt, volgens de wettelijke taak die het eind negentiende eeuw kreeg.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw