Arthur van Leeuwen Premium Corner

Einde ‘marktwerking’ zorg is duur en onverstandig

31 januari 2017Leestijd: 3 minuten

Zorgverzekeraars mogen geen dividend uitkeren aan aandeelhouders, noch winst aan leden of werknemers. Met dit verbod doet de Tweede Kamer deze week een stap terug in de tijd. Het voorspelt weinig goeds over de afloop van eenzelfde kwestie die nu al jaren suddert in Den Haag, over winstuitkering door ziekenhuizen. Voeg daarbij de roep om een nationaal zorgfonds en het is zonneklaar: de troepen maken zich op om na ruim een decennium een eind te maken aan ‘marktwerking’ in de zorg.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.