Afshin Ellian Afshin Ellian Premium Corner

Te vroeg om van Saudische lente te spreken

27 november 2017Leestijd: 4 minuten

Saudi-Arabië en Iran vormen de ideologische bakermat van de politieke islam. In essentie zijn ze verbonden door sharia, een terugkeer naar de oorspronkelijke islam en de herintroductie van jihad. Deze drie begrippen worden in het Midden-Oosten in toenemende mate gerealiseerd. Natuurlijk zijn er ook grote verschillen tussen de traditionele invulling (Saudi-Arabië) en de moderne invulling (Iran) van de politieke islam.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.