Abonnees kunnen weer reageren op online artikelen

23 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

Lezers van Elsevier kunnen niet alleen hun stem laten horen in de rubriek ‘Brieven’, maar ook op de website www.elsevier.nl.

Vanaf de introductie van deze nieuws- en opiniesite in 2004 heeft de redactie heel ruimhartig alle bezoekers de mogelijkheden geboden om te reageren.

Dat leidde tot dagelijks vele honderden, soms wel duizenden reacties. Maar sommige daarvan waren inhoudelijk en qua toon zo boos en schril, dat zij door de redactie als ‘Elsevier-onwaardig’ werden beschouwd.

De laatste jaren nam het aantal ongenuanceerde reacties zo snel toe, dat de redactie in maart dit jaar besloot te stoppen met de reactiemogelijkheid. De redactie kwam letterlijk handen te kort om de reacties in goede banen te leiden en enigszins te kuisen. Wel kondigde de redactie aan dat er later dit jaar een reactieforum zou komen, waar alleen abonnees van Elsevier zouden mogen reageren.

Sinds een aantal weken is die mogelijkheid er inderdaad. Geregistreerde en ingelogde abonnees kunnen weer reageren op de artikelen op de website. Dat zijn de nieuwsberichten en opinies die speciaal voor de website zijn geschreven én alle artikelen uit het weekblad. Die worden ook op de site gepubliceerd en zijn herkenbaar aan een ‘E’ met een kroontje in de rechterbovenhoek. Deze artikelen vindt u ook als u in het menu klikt op ‘weekblad’.

De eerste bevindingen stemmen tot tevredenheid. Er zijn geen ongenuanceerde scheldpartijen meer. Er wordt inhoudelijk gereageerd en gediscussieerd. Overigens zijn de reacties voor alle bezoekers zichtbaar.