Premium Lock De patiënt heeft wat te kiezen: twaalf behandelingen vergeleken

17 maart 2023Leestijd: 9 minuten
Bergman Clinics in Arnhem. Foto: Olivier Middendorp

EW en SiRM vergelijken voor zes aandoeningen 105 ziekenhuizen en klinieken. Er zijn namelijk verschillen in kwaliteit. Hoe houdt de patiënt grip op zijn eigen behandeling?

Wie met een mogelijke hernia bij de neuroloog komt, heeft er vermoedelijk al een traject op zitten bij huisarts en fysiotherapeut. Lagerugklachten komen heel veel voor en kunnen tal van oorzaken hebben. Vaak gaan ze na een tijdje vanzelf over, soms verergeren de klachten en acht de huisarts de tijd rijp voor verwijzing naar een neuroloog.

Artsen staan sinds jaar en dag boven aan de beroepenladder wat betreft aanzien en prestige, samen met rechters en burgemeesters. Veel patiënten varen blind op hun advies, want: de arts heeft ervoor gestudeerd. Toch is het zinvol voor zowel arts als patiënt als die laatste ook meedenkt over de te nemen stappen. Er zijn vaak alternatieven. In elk geval kan aan de arts worden gevraagd waarom die kiest voor de ene en niet voor een andere oplossing.

Ook wat betreft ziekenhuizen en klinieken zijn er vaak meerdere opties, hoewel vergoeding afhangt van de gekozen zorgverzekering. Met Beste ziekenhuizen en klinieken bieden EW en adviesbureau SiRM inzicht in kwaliteitsverschillen.

Zes behandelingen toegevoegd

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw