Premium Lock Een stem op Dilan Yesilgöz is een stem op Eric van der Burg

17 oktober 2023Leestijd: 3 minuten
Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz en staatssecretaris van Asiel en Migratie Eric van der Burg. Foto: Bart Maat/ANP

De VVD schuwt vernieuwing. Dit blijkt ook weer uit de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer, vol steunpilaren van Rutte IV. De kans op een andere, rechtsere koers is dan ook klein, schrijft Gerry van der List.

Ze zijn er toch uitgekomen. Op zaterdag 7 okto­ber koos een kleine meerderheid van de leden van 50Plus langs digitale weg Gerard van Hooft als lijsttrekker. Opmerkelijk. Een week daarvoor was deze voormalige penningmeester van de partij tijdens een zeer rumoerig congres nog door de politie verwijderd. Nota bene op aandringen van partijvoorzitter Jorien van den Herik, die door de woedende kandidaat-lijsttrekker vervolgens werd uitgemaakt voor een ‘dictator eerste klas’.

De complete chaos bij 50Plus zou op de lachlust kunnen werken. Maar de wilde taferelen stemmen ook triest. Ze verminderen het vertrouwen in de politiek, dat toch al niet zo groot is. Kiezers die verwachtten dat de door Jan Nagel opgerichte partij slagvaardig zou opkomen voor hun belangen, staan met lege handen. Net zoals de bewonderaars van Pim Fortuyn met lede ogen zagen hoe de LPF diens geestelijke erfenis verkwanselde.

Victor Pak sprak over de politie-inzet bij het congres van 50Plus

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ook wie niet heel enthousiast is over de opvattingen van Caroline van der Plas en Pieter Omtzigt, zou mogen hopen dat zij erin slagen een enigszins duurzame partij van de grond te tillen. De vaderlandse politiek kan wel wat meer stabiliteit gebruiken.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw