Premium Lock Het vage gebabbel van Henri Bontenbal over normen en waarden

12 september 2023Leestijd: 3 minuten
Henri Bontenbal (CDA) bij de presentatie van het verkiezingsprogramma. Foto: Dirk Hol/HH/ANP

In het streven naar een herstel van normen en waarden wil het CDA buurten waar mensen elkaar groeten. Wie de indruk wekt dat een partij zoiets kan bewerkstellingen, maakt zich schuldig aan kiezersbedrog, schrijft Gerry van der List.

De christen-democratie heeft het tij mee in Nederland. Twee partijen die goed scoren in de peilingen, BBB en Nieuw Sociaal Contract, tonen zich schatplichtig aan deze politieke ideologie. Het CDA, dat zowel denkbeelden als prominente leden ingelijfd ziet door de concurrenten, richt noodgedwongen het vizier op de toekomst. Een dramatische nederlaag op 22 november is praktisch onafwendbaar. Daarna kan een handvol Kamerleden in de oppositiebanken werken aan een wederopstanding.

Intussen spat de nieuwe CDA-aanvoerder niet van het scherm. Bij zijn optredens op tv valt vooral op dat Henri Bontenbal een voorliefde toont voor ronkende gemeenplaatsen en een bevreemdende uitspraak heeft van de ‘ij’, een lettercombinatie die bij hem steevast als een ‘ai’ klinkt. Daar wordt de kijker niet echt ‘blai’ van.

Normen zijn op veel terreinen juist scherper geworden

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw