Premium Lock Frans Timmermans als premier: zou dat een succes worden?

31 juli 2023Leestijd: 3 minuten
Kandidaat-lijsttrekker namens de gecombineerde lijst van PvdA en GroenLinks Frans Timmermans. Foto: Pedro Pardo/Pool/AFP

De geschiedenis leert dat slecht valt te voorspellen wie het goed doet als premier. Wat helpt, zijn nederigheid, ideologische flexibiliteit en bindend vermogen. Niet bepaald kwaliteiten die Frans Timmermans worden toegedicht, schrijft Gerry van der List.

De ‘Timmerfellatio’ is begonnen, twitterde Bart Nijman vorige maand. De vermoeide veteraan van het vermoeide weblog GeenStijl is geëmigreerd, maar waarschuwt vanuit Portugal nog graag voor gevaren die de vaderlandse democratie zouden bedreigen. Waaronder de bewieroking van de man die als aanvoerder van GroenLinks-PvdA een gooi naar het premierschap wil doen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Zoals veel rechtse geestverwanten vreest Nijman voor weer een uitglijer van de vermaledijde MSM (dat zijn de mainstream media, die hoor en wederhoor toepassen, feiten checken en soortgelijke ouderwetse journalistieke principes huldigen). Zij zouden Frans Timmermans ten onrechte de hemel in prijzen, zoals zij dat eerder zouden hebben gedaan met D66-lijsttrekker Sigrid Kaag.

In de praktijk valt dat mee. Kranten wezen inderdaad op de welbespraaktheid van de Eurocommissaris, zijn talenkennis, zijn internationale ervaring en zijn succes als PvdA-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen. Tegelijkertijd was er volop aandacht voor minder positieve zaken, zoals een opgeblazen ego, nukkigheid, pathos en een rijke, tot leugenachtigheid inspirerende, fantasie.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw