Premium Lock Heeft de KLM nog wel recht van bestaan?

14 juni 2023Leestijd: 3 minuten
EEN VLIEGTUIG VAN KLM OP LUCHTHAVEN SCHIPHOL. FOTO: ROBIN UTRECHT/HH/ANP

Staatsagent Jeroen Kremers is erg kritisch over de KLM. De vraag is ook of het algemeen belang wel gediend is bij het blijven pompen van miljarden in de nationale luchtvaartmaatschappij, schrijft Gerry van der List.

Invloed valt lastig te meten, maar het kan niet anders dan dat Even tot hier een impact heeft op de publieke opinie. Wat vervelend moet zijn voor de KLM. In de laatste uitzending van dit seizoen behandelde het veelbekeken satirische programma van BNNVARA de vele annuleringen van vluchten door Transavia. Dit gebeurde, zoals zo vaak, heel geestig door de bejaarde Imca Marina op de klanken van haar oude hit Viva España ‘Geen vliegtuig naar Spanje’ te laten zingen. Daarvoor had het Even tot hier-duo de onwil gehekeld van de moedermaatschappij om Transavia gebruik te laten maken van haar vliegtuigen. KLM zou staan voor Kille Liefdeloze Moeder.

Aanmerkelijk ernstiger nog voor het imago van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is de recente rapportage van Jeroen Kremers. Deze voormalige topambtenaar had, met de communistisch aandoende aanduiding ‘staatsagent’, de taak toezicht te houden op naleving van de voorwaarden die de overheid had verbonden aan de zeer omvangrijke coronasteun voor KLM. Dit deed hij zo kritisch dat ze bij de nationale luchtvaartmaatschappij verbolgen van een kruistocht spreken.

De rapportages van de staatsagent over KLM zijn vernietigend

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw