Premium Lock De vele voordelen van volledige inclusiviteit

06 juni 2023Leestijd: 3 minuten
EEN GROOT ALL-INCLUSIVERESORT IN GUARDALAVACA, CUBA. FOTO: ANP

All-inclusivevakanties bieden een heerlijke combinatie van Europees comfort met een zonnig klimaat. Maar snobs kijken erop neer. Hun afkeer hangt samen met bevoogdend multiculturalisme en weerzin tegen commercie, schrijft Gerry van der List.

Het is een plaag waar lezers van kranten en tijdschriften de komende maanden vast weer last van zullen hebben. In de zomer kunnen veel columnisten moeilijk de neiging bedwingen in te gaan op hun ervaringen tijdens de vakantie. Alsof niet genoeg prangende maatschappelijke vraagstukken de aandacht vragen. Zoals de oorlog van Nederland tegen Rusland, de stikstofcrisis en het vermeende seksisme van het bestuur van Ajax.

Enfin, ik was vorige week dus lekker met vakantie in Turkije. Zoals gewoonlijk in een all-inclusivehotel. Sterker nog: een ultra-all-inclusiveresort. Wat wil zeggen dat je het hele etmaal – 24/7 moet je tegenwoordig zeggen, geloof ik – van eten en drinken wordt voorzien. Even dreigde er een verstoring van de aanvoer van drank omdat in Turkije een verkiezing bleek te zijn georganiseerd.

De Nederlandse reisleiding liet weten dat bij die gelegenheid een dag lang geen alcohol werd verkocht. Gelukkig trok mijn hotel zich niets van die puriteinse malligheid aan. Daarom kon ik mijn lectuur van Groeten uit Benidorm van Hendrik Groen (erg leuk, vijf sterren!) af en toe onderbreken om vanaf mijn ligbed op het strand een zoet wit wijntje te bestellen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw