Premium Lock Conformistisch PowNed voegt niets toe aan de publieke omroep

23 mei 2023Leestijd: 3 minuten
FOTO: SANDER KONING/HH/ANP

Ooit wilde Dominique Weesie het publieke bestel opblazen. Maar nu vult de baas van PowNed zijn zakken met onnozele programma’s als Ruud & Olcay. Dat is zonde van het belastinggeld, schrijft Gerry van der List.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wekt niet de indruk overhaast besluiten te nemen. Roompot moest bijvoorbeeld ruim anderhalf jaar wachten totdat de vakantieparkenketen te horen kreeg dat concurrent Landal Green mocht worden overgenomen. Van RTL en Talpa werd ook veel geduld gevergd. De bedrijven werkten een jaar lang naar een fusie toe totdat ze van de ACM vernamen dat zo een te grote machtsconcentratie op de Nederlandse mediamarkt zou ontstaan. Een conclusie die toch al vrij snel getrokken had kunnen worden.

Nu modderen de twee ondernemingen alleen verder. Ze lijken steeds meer moeite te hebben de doelgroep te behagen. John de Mol boekte wereldwijd groot succes met Big Brother en The Voice, maar zijn Talpa ziet nu het ene na het andere format jammerlijk mislukken. Dieptepunt was Avastars, een peperduur programma met dansende digitale poppetjes dat werd neergesabeld door critici en nauwelijks kijkers lokte.

Eenzelfde lot trof Alles is muziek, een eveneens buitengewoon kinderachtig programma dat bij RTL enorm flopte. Daar zit directeur Peter van der Vorst met zijn handen in het geïmplanteerde haar omdat hij ook steeds meer de binding met de kijker lijkt te verliezen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw