Afshin Ellian Afshin Ellian Premium Corner

Hoe de datamens zich vrijwillig onderwerpt aan totale controle

30 december 2022Leestijd: 4 minuten

De angst dat de overheid coronamaatregelen (QR-codes, testbewijzen) zou blijven gebruiken om totale controle uit te oefenen over burgers, bleek gelukkig ongegrond. Maar uit hang naar comfort hebben velen al vrijwillig van zichzelf een datamens gemaakt, schrijft Afshin Ellian. ‘De nieuwe westerse mens onderwerpt zich via de moderne technologie zonder  noemenswaardig verzet aan een privaat DDR-regime.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.