Redacteur Carla Joosten Carla Joosten Premium Corner

Uitnodiging Remkes weigeren is schande

18 augustus 2022Leestijd: 2 minuten

De supermarkten en de agribusiness weigeren aan tafel te gaan met gespreksleider in de stikstofcrisis Johan Remkes. Zo, dat hakt er in. Een uitnodiging krijgen van een door de regering aangestelde gespreksleider en die botweg afwijzen. Het is ronduit beschamend, schrijft Carla Joosten.

Remkes sprak gelukkig zonder meel in de mond toen hij de sector kapittelde over de weigering. ‘Ik hoor heel vaak heel mooie woorden over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze houding getuigt daar niet van.’ En de nuchtere Groninger wees er ook fijntjes op dat hij zelf had geleerd verantwoordelijkheid te nemen en dat dit hier niet gebeurde.

Zo komen de aapjes gaandeweg uit de mouw. Langzaam wordt duidelijk dat het in deze ‘crisis’ niet alleen gaat om de boeren, maar om de hele keten. Inclusief de supermarkten en de agribusiness.

Lees meer over de toekomst
van de landbouw: Dit zijn de belangrijkste spelers in het stikstofdebat

Zijn die prijsverschillen misschien rechtvaardig?

Het is bijvoorbeeld de vraag of de prijs die supermarkten aan boeren betalen en vervolgens van consumenten vragen op een eerlijke manier tot stand komt. Is er misschien sprake van een prijskartel? Of is het gewoon de vrije markt? Misschien zijn dat wel vragen die Remkes had willen stellen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.