Premium Lock De juridische strijd tegen geroddel is hard nodig

26 april 2022Leestijd: 4 minuten
Vlogger Yvonne Coldeweijer in de rechtbank. Foto: ANP RAMON VAN FLYMEN

Internet is een bron van waardevolle informatie én van smaad en laster. Het is goed dat gedupeerden naar de rechter stappen en ‘juice-kanalen’ doen beseffen dat je niet zomaar roddels de wereld in kunt slingeren, schrijft Gerry van der List.

Een van de handigste en leukste websites is en blijft Mediacourant.nl. Door het volgen van het geesteskind van de mysterieuze Bob Willer hoef je niet naar RTL Boulevard en Shownieuws te kijken om toch op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in BN’er-kringen. De bijdragen zijn doorgaans gelukkig beter geschreven dan de artikelen in de roddelbladen. Met af en toe een vileine ondertoon. In de berichten over Eva Jinek bijvoorbeeld wordt geregeld opgemerkt dat de RTL-diva kampt met tegenvallende kijkcijfers en wel erg veel betaald krijgt voor ­iemand die de helft van het jaar vakantie mag vieren.

Sarcasme is ook nooit ver weg in de stukjes over ­Samantha Steenwijk. De oud-deelnemer aan The Voice of Holland ‘schijnt’ zangeres te zijn, meldt de Mediacourant, maar is vooral te zien in quizjes waar ze met haar onnozelheid en humorloosheid irritatie zou opwekken. Over lachwekkend lange tenen zou ze ook beschikken, wat mocht blijken uit het kort geding dat ze aanspande. Steenwijk was bijzonder verontwaardigd over het bericht dat ze in korte tijd 22 kilo was afgevallen door het slikken van illegale dieetpillen.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Yvonne Coldeweijer vindt hoor en wederhoor toepassen onzin

Dat kort geding werd een bizar mediacircus. De verspreider van de afslankroddel, Yvonne Coldeweijer, arriveerde stralend in de rechtbank alsof ze een mooie prijs in ontvangst mocht ­nemen. Het voormalige musicalsterretje, dat tegenwoordig via het populaire YouTube-kanaal Life of Yvonne juice – zogenaamd sappige nieuwtjes – verspreidt, genoot duidelijk van alle aandacht. Op de vraag van een journalist of ze geen hoor en wederhoor had moeten toepassen, proestte ze het uit. Ze had helemaal geen zin in zulke ouderwetse journalistieke methoden, vertelde ze vrolijk. Anders zou de juice een stuk minder sappig worden.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw