Gertjan van Schoonhoven Premium Corner

Heel goed dat Openbaar Ministerie toetsingscommissies kritisch volgt

24 juli 2021

Om de zoveel tijd is er heibel tussen het euthanasie-wereldje en de justitiële autoriteiten. Eind vorig jaar ging het om het besluit van minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus (CDA) om Miriam de Bontridder te vetoën als lid van één van de vijf regionale toetsingscommissies euthanasie. Naast raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof in Amsterdam is De Bontridder openlijk levenseinde-radicaal. Omdat Grapperhaus zijn veto – uitgelekt via de Volkskrant – niet wilde toelichten, is onduidelijk of dat de reden was voor zijn uitzonderlijke ingreep, schrijft Gertjan van Schoonhoven.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.