Geerten Waling Premium Corner

Haantjes en broedkippen op de universiteit

13 juli 2020Leestijd: 3 minuten

Ongelijkheid is de obsessie van deze tijd, schrijft Geerten Waling. In bedrijven, instellingen en overheden heerst de dwingende wet van de ‘gelijke uitkomsten’. Die verdrukt de mooie principes die daadwerkelijk inclusiviteit en emancipatie zouden kunnen bewerkstelligen: gelijke kánsen voor iedereen op hetzelfde speelveld. Zo ook op onze universiteiten. De Technische Universiteit Eindhoven kondigde onlangs aan voorlopig alleen nog vrouwen aan te nemen. Anders gezegd, een vacaturestop voor mannen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.