Geerten Waling Premium Corner

Kamerleden hebben succes na afsplitsing

11 mei 2020Leestijd: 3 minuten

Zetelroof bestaat niet, schrijft Geerten Waling. Toch klinkt het woord zodra een Tweede Kamerlid afscheid neemt van zijn fractie met behoud van zijn zetel. De woede van politieke partijen en kiezers over zulke afsplitsingen is begrijpelijk, maar gelukkig weerhoudt dat individuele politici er niet van hun eigen weg te gaan. Dat zij dat mogen doen, is niet alleen een ­belangrijke garantie voor hun onafhankelijkheid – en tegen partijdwang – maar het betaalt zich ook uit: in zichtbare en succesvolle Kamerleden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.