Premium Lock Terecht blijft Bram Moszkowicz geschrapt als advocaat

30 maart 2020Leestijd: 2 minuten
Bram Mosckowicz op Prinsjesdag, toen hij nog lijsttrekker van VNL was - Foto: ANP

Dat strafpleiter Bram Moszkowicz in 2013 een levenslang beroepsverbod kreeg, was onvermijdelijk. Hij had de advocatenregels met voeten getreden en maakte een puinhoop van zijn praktijk. Begrijpelijk dat zijn verzoek om te mogen terugkeren is afgewezen, vindt Gerlof Leistra.

De val van huize Moszkowicz is een drama in een groot aantal bedrijven. Jarenlang vormden pater familias Max en zijn zonen David, Robert, Max jr en Bram een uniek advocatengeslacht. Maar hun naam werd bezoedeld door een reeks uitglijders. Vader Max (93) is in 2013 om gezondheidsredenen uitgeschreven als advocaat. Van de zonen is alleen Max jr nog advocaat. De andere drie broers mogen wegens uiteenlopend en herhaaldelijk wangedrag hun vak niet meer uitoefenen.

Omstreden

Van de zonen is Bram de bekendste. Als strafpleiter deed hij spraakmakende zaken, maar hij was ook omstreden. Berucht is zijn dansje in 1996 in Suriname met veelvoudig moordenaar en drugscrimineel Desi Bouterse. De verdediging van Willem Holleeder legde hij in 2007 na externe druk neer. Hem werd verweten dat hij tegenstrijdige belangen diende en zijn geheimhouding schond, omdat hij ook de in 2004 geliquideerde Willem Endstra had bijgestaan. Die was op het kantoor van Moszkowicz ook nog eens met de dood bedreigd door partners in crime van Holleeder.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw