Geerten Waling Premium Corner

Trotse burger verbleekte tot weke consument

06 februari 2020Leestijd: 3 minuten

‘Leve de vrije markt!’ riep de liberaal. ‘Leve de verzorgingsstaat!’ zei de sociaal-democraat. ‘Maar jongens, we doen het toch wel sámen?’ Daar had je die vervelende CDA’er, die altijd moest zeuren over ‘samen’, ‘normen en waarden’, ‘vaderlandsliefde’. De liberaal en de sociaal-democraat waren in de jaren negentig maar wat blij dat zij even konden regeren zonder die belegen christen-democraten, schrijft Geerten Waling. Het was een vrolijke, vrije periode, maar niet zonder de ‘puinhopen van acht jaar Paars’ die Pim Fortuyn aankaartte en die nog steeds rondspoken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.