Geerten Waling Premium Corner

Laat Kerst adempauze zijn in loopgravenoorlog die publiek debat is

12 december 2019Leestijd: 3 minuten

Vijf maanden lang bulderden de kanonnen, maar opeens was het stil. Het was Kerst. Het feest van hoop en licht dreef zelfs in de donkerste dagen de soldaten uit hun loopgraven. Ze groetten hun gezworen vijanden, zongen ­samen kerstliedjes en trapten een balletje in niemandsland. Helaas, het was pas 1914. Na die ene Kerst woedde de dollemansoorlog nog vier jaar lang voort, schrijft Geerten Waling.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.