Geerten Waling Premium Corner

Het parlement is de baas, wat is het probleem?

22 oktober 2019

Het kabinet regeert, het parlement controleert. Althans, dat is al tweehonderd jaar de formele regel in de Nederlandse parlementaire democratie. De praktijk is anders, schrijft Geerten Waling. Alle verontrustende berichten over de zwakte van het parlement ten spijt – de huidige Tweede Kamer blijkt stiekem wel degelijk aan de touwtjes te trekken. Nou ja, de fractieleiders van de coalitiepartijen doen dat. Ze zetten niet alleen de grote lijnen uit, maar dicteren ook wekelijks wat de ministers moeten doen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.