Geerten Waling Premium Corner

Bloed en bodem zijn niet voor niets taboe

21 augustus 2019Leestijd: 3 minuten

Het is van tweeën één. Je kunt niet tegen racisme zijn en intussen mensen beoordelen op hun huidskleur. Je kunt niet discriminatie willen bestrijden en tegelijk minderheden ‘positief discrimineren’. Je kunt niet enerzijds de trots van Nederlanders op hun nationale cultuur verafschuwen, terwijl je anderzijds wegzwijmelt bij de zogeheten puurheid van een inboorlingenstam uit Afrika of de betoverende rituelen uit een oosters land, schrijft Geerten Waling.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.