Wapens uit Tweede Wereldoorlog gevonden in huis Geleen

04 januari 2014Leestijd: 2 minuten

In het huis van een verwarde man met handgranaten, die afgelopen nacht werd aangehouden, is een verzameling wapens en goederen uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) verwijdert maandag de explosieven.

Dat heeft een woordvoerder van de politie aan Elsevier.nl laten weten naar aanleiding van berichtgeving door lokale nieuwszender L1.

Café

Afgelopen nacht bedreigde een 41-jarige inwoner van Geleen na een ruzie personeel en gasten van een café. Hij had handgranaten bij zich. Er ontstond paniek in het etablissement, veel aanwezigen maakten zich uit de voeten via de achterdeur.

De man werd kort na de bedreiging in verwarde toestand op straat gearresteerd. De EOD stelde vast dat de granaten niet gevaarlijk waren, omdat deze onklaar waren gemaakt.

Grote verzameling

De politie heeft zaterdag zijn huis doorzocht en trof daarbij een grote verzameling van ‘helmen, jasjes, maar ook munitie en wapens’ aan, zegt de woordvoerder. Informatie over hoeveel wapens en of er veel zware wapens bij zitten, kan de politie niet vrijgeven.

Het is bij wet verboden om wapens te verzamelen, alleen sportschutters en historische musea krijgen in principe een wapenvergunning. De politie kan op dit moment niet vertellen of de man in het bezit is van een vergunning.

Opruimactie

Het huis van de man is inmiddels vergrendeld en de EOD haalt maandag alle verboden wapens weg. De buren kunnen overigens rustig gaan slapen: volgens de politie vormen de gevonden wapens geen direct gevaar. Wel wordt het huis bewaakt.

De verzamelaar zelf blijft in ieder geval dit weekend nog in een politiecel.