Politie vindt lichaam vermiste Claudia Oskam, ex-man bekent

13 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De politie heeft zondagavond het lichaam van de vermiste Claudia Oskam (36) gevonden in Zevenbergen. Het lichaam werd gevonden op aanwijzing van haar ex-man.

Oskam werd sinds vrijdagavond vermist en was het laatst gezien in de straat waar haar voormalige echtgenoot woonde. Het hele weekend werd naar de jonge vrouw gezocht.

Zoekactie

De auto van Oskam werd al snel teruggevonden, maar van Oskam ontbrak ieder spoor. Haar ex-man, William R. (39), werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij mogelijk iets met de verdwijning had te maken.

De politie zette een grootschalige zoekactie op en kennissen van de moeder van drie kinderen trommelden via Facebook zo’n tachtig burgers op om te helpen zoeken. R. loog tegenover de politie over het vertrektijdstip van Oskam en kon geen verklaring geven voor verwondingen aan zijn hand.

Volgens De Telegraaf legde de man uiteindelijk een bekentenis af en wees hij de plek aan waar het lichaam van Oskam lag. Het lichaam zou zijn gevonden in het water op een terrein van een chemiebedrijf in Zevenbergen.

Sectie

Burgemeester Jac Klijs (CDA) van de gemeente Moerdijk sprak zondag via Twitter van een ‘vreselijk drama voor de kinderen, familie en vrienden’. ‘We leven met hen mee.’

De politie heeft nog niet officieel bevestigd dat het gevonden lichaam daadwerkelijk van Oskam is. Sectie moet dat nog bevestigen, maar de politie gaat er wel vanuit dat het gaat om Claudia Oskam. Details over de dood zijn nog niet bekend.