Moeder van dode jongen Amersfoort overgebracht naar cel

21 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De moeder uit Amersfoort die ervan wordt verdacht haar elfjarige zoontje te hebben gedood, is uit het ziekenhuis ontslagen. De vrouw is overgeplaatst naar de gevangenis, waar ze zeker nog twee weken moet blijven.

Politieagenten hebben de 47-jarige vrouw in het ziekenhuis aangehouden, meldt RTV Utrecht dinsdag.

Brandweer

De advocaat van de verdachte zegt dat zijn cliënt nog zo in de war is dat ze niet heeft verteld wat er precies is gebeurd. Het politieonderzoek in deze zaak is nog steeds in volle gang. Bureau Jeugdzorg zegt tegen de omroep dat het gezin niet bij de instantie bekend is.

Vrijdag vond de politie het levenloze lichaam van de elfjarige jongen in het huis aan het Noorderlicht in Amersfoort. De moeder was gewond en werd door brandweerlieden uit het huis geholpen. Zij werd sindsdien in het ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen. Zaterdag werd de vrouw aangehouden.

Doodslag of moord

De vader van het overleden jongetje was op de bewuste dag niet thuis. Er zou nog een meisje wonen in het huis, maar die was op het moment van het incident ook niet thuis.

Maandag besloot de rechtbank Midden-Nederland dat het voorarrest van de vrouw met twee weken zou worden verlengd. De vrouw wordt verdacht van doodslag of moord.