GGZ-directeur op straat vermoord in Berkel en Rodenrijs

02 januari 2014Leestijd: 1 minuut
'ANP/LinkedIn'

De eerste moord van 2014 heeft niet lang op zich laten wachten. In Berkel en Rodenrijs werd GGZ-directeur Rob Zweekhorst op straat van dichtbij doodgeschoten.

Dat heeft GGZ-instelling Ingeest bevestigd na berichtgeving hierover van het AD donderdag.

Man met capuchon

De 44-jarige man was woensdagavond zijn hond aan het uitlaten toen hij door een man met een capuchon op van dichtbij werd doodgeschoten. De dader ging er vervolgens vandoor en is nog altijd spoorloos.

Zweekhorst was directeur personeelszaken voor Ingeest, een geestelijke gezondheidszorginstelling in Amsterdam en omstreken.

Geen crimineel

Nabestaanden hebben geen idee waarom hun familielid is vermoord. Hij zou geen enkele band hebben gehad met het criminele circuit. Over conflicten met eventuele patiënten bij Ingeest is niets bekend.

De 44-jarige vader van twee kinderen is het eerste moordslachtoffer in het nieuwe jaar. Vorig jaar steeg het totale aantal moorden naar 151. Opvallend was vorig jaar het grote aantal liquidaties. Dat waren er zeker dertien. De meeste zaken spelen in het drugsmilieu. Slachtoffers zijn vaak van Marokkaanse, Turkse of Antilliaanse afkomst.