Ruim 1,7 miljoen Nederlanders keken naar Koninkrijksconcert

01 december 2013Leestijd: 1 minuut

Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders hebben zaterdagavond het Koninkrijksconcert op Nederland 1 bekeken. De voorstelling in het Circustheater in Scheveningen was daarmee het best bekeken onderdeel van de festiviteiten rondom het 200-jarig jubileum van het Koninkrijk der Nederlanden.

Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Historisch

Onder anderen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix waren te gast bij de voorstelling die een overzicht gaf van cultuur en amusement uit Nederland en de Caribische delen van het Koninkrijk.

Eerder op de dag werd op het strand van Scheveningen de historische landing van prins Willem Frederik nagespeeld. Zo’n 482.000 mensen zagen dat op tv. De viering ’s middags in de Haagse Ridderzaal, waarbij onder anderen premier Mark Rutte een toespraak hield en diverse artiesten optraden, trok 391.000 kijkers.

NOS Journaal

De live-uitzending vanuit Den Haag overtrof de populaire talentenshow Holland’s got Talent op RTL 4. Daar keken ruim 1,4 miljoen mensen naar.

Het Koninkrijkconcert was niet het best bekeken programma van de zaterdag. Naar het achtuurjournaal van de NOS keken enkele tienduizenden mensen meer.