Bredase babyverwisseling van zestig jaar geleden opgelost

03 december 2013Leestijd: 1 minuut

Twee Brabantse mannen blijken zestig jaar geleden kort na hun geboorte te zijn verwisseld door de nonnen van het voormalige Sint Ignatiusziekenhuis in Breda. Beide baby’s groeiden bij de biologische familie van de ander op.

Dat schrijft BN/De Stem. Martino Kerremans uit Breda ontdekte dat zijn inmiddels overleden ouders niet zijn biologische ouders waren. Zijn moeder had het wel eens gehad over een mogelijke babyverwisseling.

Verhaal in de krant

Toen Martino eerder dit jaar samen met twee zussen een DNA-test deed, bleek dat Martino geen familie van de twee vrouwen kon zijn. Hij ging via BN/De Stem op zoek naar zijn biologische familie.

Antoon Koevoets uit het Brabantse Hulten las het verhaal en herkende kenmerken van zichzelf in de foto van Martino. Bovendien was Antoons broer Jan een dag later geboren dan Martino, in hetzelfde ziekenhuis. Antoon kwam tot de conclusie dat de verwisselde baby Martino wel eens zijn echte broer zou kunnen zijn.

DNA-testen

Uit DNA-testen bleek inderdaad dat de familie Koevoets eigenlijk Martino Kerremans’ biologische familie was. De biologische broers en zussen hebben elkaar maandag voor het eerst ontmoet.

Martino Kerremans is blij dat het raadsel van de verwisseling is opgelost. Jan Koevoets, die geen idee had dat er iets mis was, vindt de nieuwe situatie ingewikkeld: ‘Ik ben blij met mijn nieuwe familie. Maar liever had ik gezien dat Martino niet was gaan zoeken, dat alles bij het oude was gebleven. Nu ligt alles overhoop. Maar mijn oude familie blijft mijn familie.’