Man die dodelijke brand stichtte in Cuijk, steekt cel in de fik

26 november 2013Leestijd: 1 minuut

De 24-jarige man die wordt verdacht van de brand in Cuijk waarbij een moeder en haar twee dochters om het leven kwamen, heeft zijn eigen cel in de brand gestoken. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een zelfmoordpoging.

De man, Dennie J., ligt nu in kritieke toestand in de penitentiaire inrichting in Scheveningen, bericht Omroep Brabant.

Risico

De brandstichting komt voor de advocaat van J. niet als een verrassing. ‘Hij zag het al langere tijd niet meer zitten. Ik sta er dus niet van op te kijken. Dat hij een potentieel risico was voor zichzelf, was wel duidelijk.’

Het incident had vrijdag plaats op de psychiatrische afdeling in Vught. Hoe J. brand heeft kunnen stichten in zijn cel is nog niet bekend. Volgens de brandweer staan er weinig brandbare spullen in de cel.

Zendmast

J. kampt met psychische problemen en is depressief. Hij was voor zijn problemen onder behandeling. Op 17 december moet hij voor de rechter verschijnen.

Eind juni woedde een hevige brand in Cuijk waarbij een moeder en haar tienerdochters om het leven kwamen. Dennie J. verschanste zich na de brand in een zendmast en werd pas 9 uur later gearresteerd. Het Openbaar Ministerie beschuldigt J. van drievoudige moord.