Aanslag op misdaadjournalist Van Den Heuvel verijdeld

23 november 2013Leestijd: 1 minuut

De politie heeft een aanslag op het leven van misdaadjournalist John van den Heuvel weten te voorkomen. Crimineel Rob Zegerius zou plannen hebben gehad de reporter ‘iets aan te doen’.

Dat meldt De Telegraaf zaterdag.

Zegerius zou in de gevangenis medegevangenen hebben geronseld voor het plan om Van den Heuvel ‘iets aan te doen’. De crimineel kreeg daarop een bezoekje van de Nationale Politie in zijn cel. ‘We nemen deze informatie zeer serieus,’ zegt een politiewoordvoerder in de krant.

Yellowstone

Zegerius zit in de penitentiaire inrichting Almere een gevangenisstraf uit van twintig jaar, onder meer vanwege poging tot moord. Een criminele informant die ervoor zorgde dat Zegerius tegen de lamp liep, ging als eerste naar Van den Heuvel. Zegerius zou hem daarvoor nu hebben willen straffen.

De informant werd later kroongetuige in het zogeheten Yellowstone-onderzoek. Die zaak draait om een tal van misdrijven, waaronder oplichting, witwassen en poging tot liquidatie. Goeroe Emile Ratelband en misdaadjournalist Koen Scharrenberg waren ook verdachten in de zaak.