Huisarts pleegt zelfmoord na onderzoek euthanasie

08 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

Een huisarts uit het Noord-Hollandse Tuitjenhorn heeft zelfmoord gepleegd, enkele dagen nadat het Openbaar Ministerie bekendmaakte een euthanasiegeval te onderzoeken waarbij de man onzorgvuldig zou hebben gehandeld. De man was door de Inspectie voor de Gezondheidszorg op non-actief gesteld.

De advocaat van de huisarts heeft de zelfmoord bevestigd, maar zegt niet of er een verband is tussen de zelfmoord en het onderzoek. Dat meldt RTV Noord-Holland.

Geen vertrouwen

Justitie onderzoekt in hoeverre er sprake was van een ‘uitdrukkelijk en ernstig verlangen’ tot levensbeëindiging van een terminaal zieke patiënt bij wie de huisarts euthanasie uitvoerde. Ook als dat het geval was, is het de vraag of de man zorgvuldig handelde.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) had vorige week woensdag aangegeven ‘geen vertrouwen in verantwoorde zorgverlening’ door de huisarts te hebben. Hij moest zijn werk neerleggen tot het tegendeel zou zijn bewezen.