Verdachten aanslag gemeentehuis Waalre vrij

10 juni 2013Leestijd: 1 minuut

De mannen die worden verdacht van het in brand steken van het gemeentehuis van Waalre worden vrijgelaten. Ze zijn nog wel verdachten in de zaak maar er is voorlopig te weinig bewijs tegen hen.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de kans groot dat als de verdachten nu voor de rechter zouden komen, ze worden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Dat risico wil het OM niet lopen.

Juwelenroof

De verdachten zijn woonwagenbewoners Dick O. (37) uit Sint-Michielgestel en Igor de L. (38) uit Eindhoven. De L. blijft wel vastzitten omdat hij ook wordt verdacht van betrokkenheid bij een juwelenroof in Den Bosch in maart. Eindhovenaar Fred van de M. (49) werd eind mei al vrijgelaten.

Als de verdachten nu toch voor de rechtbank zouden komen en ze worden vrijgesproken dan kan de zaak volgens de wet niet nog een keer voor de rechter komen. Het OM ziet mogelijkheden om de zaak verder te onderzoeken.

Bewijs

‘We hebben nu geen sluitend bewijs. We hebben meer tijd nodig voor het laatste puzzelstukje. Ik ga ervan uit dat we dat kunnen krijgen,’ zegt hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen.

Het gemeentehuis van Waalre brandde in juli vorig jaar volledig af. De daders waren met twee gestolen auto’s het pand ingereden.