Samir A. verstopte smartphone in conservenblikje

04 juni 2013Leestijd: 1 minuut

Veroordeelde terrorist Samir A. verstopte zijn smartphone in zijn cel in een perzikenblik. Hoe hij aan de telefoon gekomen is, wordt onderzocht.

Uit foto’s van RTL blijkt dat Samir A. een perzikblikje in zijn cel had, dat er net uitzag alsof het niet geopend was. In werkelijkheid was het deksel losgemaakt en van binnenuit weer vastgemaakt met elastieken. In plaats van perziken zat er rijst in het blik om het zwaarder te maken. Daartussen verstopte A. zijn telefoon, waarmee hij toegang had tot internet.

Onderzoek

Het is nog onduidelijk hoe Samir A. het perzikblik zijn cel heeft binnengesmokkeld. Staatssecretaris van Justitie Fred Teeven (VVD) laat uitzoeken hoe de telefoon in de cel gekomen is, liet hij dinsdag weten tijdens het vragenuur van de Tweede Kamer. Ook de integriteit van het personeel van de Rotterdamse Schiegevangenis wordt onderzocht.

Samir A. is voor straf overgeplaatst naar een zwaarder bewaakte cel. Hij zit een celstraf uit van negen jaar voor het voorbereiden van een terroristische aanslag.