Arrestaties na diefstal examens vmbo, havo en vwo

10 juni 2013Leestijd: 1 minuut

Twee leerlingen van de Islamitische Scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam zijn gearresteerd voor de diefstal van meerdere examens. De examendiefstal is veel groter dan twee weken geleden werd gedacht, toen het vwo-examen Frans uitlekte.

Een meisje (18) en een jongen (19) zouden in de school hebben ingebroken en van meerdere examens foto’s hebben gemaakt. Het is niet bekend om welke examens het gaat, wel dat het om examens op vmbo-, havo- en vwo-niveau gaat. Het is niet meer mogelijk om alle gestolen examens ongeldig te verklaren.

Vergeleken

De leerlingen worden ervan verdacht de examens te hebben doorverkocht. Eerder werd een 22-jarige verdachte al gearresteerd in verband met verspreiding van het vwo-examen Frans, dat in het hele land moest worden uitgesteld. Die verdachte zou niet bij de diefstal betrokken zijn.

De examenresultaten van de Islamitische Scholengemeenschap Ibn Ghaldoun worden vergeleken met de resultaten van andere scholen. Als de leerlingen gemiddeld veel betere cijfers halen dan op andere scholen, zal de onderwijsinspectie maatregelen nemen.